Thorsens Chipskartofler A/S skaber ny online gennemsigtighed i leverancen
21/10/2015
Som den første europæiske leverandør af kartofler til chipsproduktion tilbyder Thorsens Chipskartofler A/S nu sine kunder adgang til et online informationssystem, med individuelle data til hver enkelt kunde. I systemet er det muligt for kunden at se detaljerede informationer om kvaliteten af de kartofler, som er på vej.
I forvejen leverer Thorsens Chipskartofler kvalitetskartofler ud fra konceptet ”just-in-time” Det betyder, at kunden med få dages varsel kan bestille kartofler til levering på klokkeslæt. Allerede i dag kvalitetstestes alle kartoffelleverancerne, og resultaterne fremsendes efterfølgende til kunderne. Men nu investerer Thorsens Chipskartofler i et nyt, topmoderne laboratorium til kvalitetsanalyse, samt i et automatisk dataopsamlingssystem til registrering af både sporbarhed og kvalitet. Den automatiske dataopsamling minimere risikoen for fejl og betyder, at resultaterne fra kvalitetsanalyserne bliver tilgængelige for kunderne via det nye onlinesystem.
”Vores kunder kender deres kartofler, før de ser dem,” siger direktør Erik Thorsen.
Den nye gennemsigtighed i leverancen, som er unik for branchen, har den store fordel for chipsproducenterne, at det er muligt tidligt at forberede produktionen til kartoflernes kvalitet. Det giver bedre chips og en mere effektiv produktion. Alle informationer om leverancer bliver samlet digitalt, ét sted, hvilket gør det nemt for kunden også at genfinde historiske data med henblik på analyse.
Investeringen kommer blot 3 år efter, at Thorsens Chipskartofler investerede 26 millioner i Nordeuropas mest avancerede vaske- og sorteringsanlæg.
Direktør Erik Thorsen udtaler: ”Jeg forventer, at denne investering vil bidrage væsentligt til en fortsat positiv udvikling af virksomhedens eksport, som er steget med 60% siden investeringen i 2012. Industrien har et stort behov for viden om de råvarer, der anvendes – og den viden kan vi nu som de første levere online.” Han tilføjer: ”Vi har altid prioriteret kvalitet højt og har løbende analyseret vores kartofler. Nu har vi skabt en digital løsning, som gør det muligt for os at dele analyserne online.” Endvidere udtaler Erik Thorsen ”det nye topmoderne laboratorium er udviklet med virksomhedens værdi om at være en attraktiv arbejdsplads i mente. Det nye ”state of the art laboratorium” vil klart forbedre personalets arbejdsforhold, hvor bland andet tunge løft er helt elimineret.”
Den nye investering står færdig den 29. oktober, hvor dette fejres med et åbent hus arrangement sammen med en markering af direktør Erik Thorsens 60 års fødselsdag.