Indlagring af kartofler er afsluttet

Det sidste læs blev lagt på lager tirsdag d. 8 oktober. Det har været den mest intense indlagring, vi har oplevet i mange år. De første 10 dage, tog vi i mod kartofler 24 timer i døgnet. Derefter en uge, hvor det var for koldt om natten og morgenen, derfor gav det lidt mere humane arbejdstider. Overordnet en sæson med god kvalitet og udbytte.

Det har været et år med perfekt vejr til kartoffelhøst. Kvaliteten har som tidligere nævnt været god, bortset fra enkelte vandskadede arealer og mere intern rust spot end normalt.

Vi er dog igen i år blevet udsat for en overraskelse, specielt i sorten Verdi. Den har tilsyneladende ikke været lagermoden.

På trods af helt nedvisnet top og fast skind, har der vist sig manglende holdbarhed i nogle partier. Men vi har konstateret at hvis partiet er høstet af to gange med 5-6 dages mellemrum, er der fin holdbarhed på de sidst høstede. Dette på trods af, at optagningen først startede mere end 3 uger efter nedvisning.

Sådan er det med kartofler, selvom man har mange års erfaring, kan man hvert år lære noget nyt.